Jenazah Ummu Jah Selamat Dikebumikan
24/10/2015 No Comments Uncategorized admin

Jenazah Ummu Jah Selamat Dikebumikan

Jenazah Ummu Jah selamat dikebumikan – Nasional
JITRA – Jenazah Allahyarhamah Hatijah Aam, 61, atau lebih dikenali sebagai ‘Ummu Jah’, balu kepada pengasas Al-Arqam, Allahyarham Ashaari Muhammad selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Putat pada 10.20 pagi semalam.

Kira-kira 1,000 anggota keluarga, kenalan, sahabat handai mula membanjiri Masjid Al-Islah Kampung Putat seawal 9 pagi bagi memberikan penghormatan terakhir kepada Allahyarhamah.
Terdahulu, jenazah beliau telah disembahyangkan di masjid berkenaan.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Global Ikhwan Holding (GISB) Lokman Hakim Pfordten dalam kenyataan hari ini berkata Allahyarhamah meninggal dunia pada pukul 7.45 malam tadi di Kedah Medical Centre (KMC) akibat sakit jantung.

Menurutnya, Datuk Rasidi Abdullah telah dilantik sebagai Pengerusi Eksekutif GISB Sdn Bhd dan Yang Di-Pertua Yayasan Kebajikan dan Perkhidmatan Perubatan Malaysia berkuatkuasa serta merta menggantikan Allahyarhamah.

“Manakala bagi jawatan-jawatan lain termasuk di dalam struktur lembaga pengarah di seluruh dunia di dalam kedua-dua entiti tersebut tidak berubah,” katanya. – Bernama

Jenazah Ummu Jah selamat dikebumikan – Nasional – Sinar Harian

Sumber : Sinar Harian

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published.